Een aantal jaren geleden zat ik in de problemen. Qua gezondheid en qua financiën. Dan maak je vanalles mee dat de zaken erger maakt. Energiearmoede is daar één van. Ik heb daar over getuigd in een documentaire gemaakt met steun van de Koning Boudewijnstichting (KBS).

De fantastische cineast Yves Dorme maakte voor het Platform tegen armoede de film FrACTURE ENERGETIQUE met getuigenissen. Ik was één van die getuigen. Het was een beetje een chaos want ik zat in volle verhuis, maar ik vond het belangrijk om te getuigen.

Dan moet je een zekere schaamte overwinnen. Je trots opzij zetten. Ik heb daar geen spijt van want energiearmoede is nog altijd een probleem. Niet meer mijn probleem maar nog altijd van vele andere mensen die niemand ziet omdat ze in stilte lijden achter anonieme gevels.

Vandaag leeft naar schatting inderdaad meer dan 1 Belgisch gezin op 5 in een situatie van energiearmoede, een percentage dat al meerdere jaren niet meer veranderd is. Deze schatting komt uit de Barometer Energiearmoede, die jaarlijks wordt gepubliceerd door de Koning Boudewijnstichting

Een probleem dat me dus zeer ter harte gaat.

KBS gaf ook een publicatie uit.


Een reactie achterlaten