Clickbait verloedert journalistieke mores

In 2022 schreef ik een snoeiharde mediakritiek en tegelijk een zeer persoonlijke commentaar. Ondertussen veranderde er weinig ten goede. Helaas. De partizane provocatie die ik waarnam is blijkbaar de modus operandi gebleven van de meeste media. En dan zelfs vooral de zichzelf als kwaliteitsmedia profilerende media

Kwaliteitsmedia zoals Knack, De Morgen of De Standaard vervallen steeds meer tot persoonlijke aanvallen in hun berichtgeving.

Steeds meer observeer ik met plaatsvervangende schaamte de Vlaamse kranten en weekbladen. Ik heb een diploma als journalist, zelfs een master in de journalistiek. Ik heb jaren gewerkt als journalist en dat was lang de fijnste baan ter wereld. Daarnaast heb ik ook steeds over de sector of het métier geschreven (o.a. in de Journalist van de NVJ).

Toegegeven het verdiende soms rot weinig en bij De Morgen ben ik boos opgestapt omdat ze meer dan een half jaar mijn honoraria niet betaalden en hoofdredacteur Yves Desmet dat tijdens een tête-à-tête over dit heikele punt niet de moeite vond om even zijn gsm opzij te leggen.

Veel leesplezier. De link staat hieronder.

30/1/2022 https://doorbraak.be/media-2/?dbcode=t6996199816&u=73528003


Een reactie achterlaten